Talentblog 80 Ruimte voor een feestje

RUIMTE VOOR EEN FEESTJE

 

‘Ruimte voor een feestje’, dit was voor mij het thema van 2018. Het heeft het hele jaar met me meegereisd. En ik kan je verzekeren: zo’n jaarthema geeft echt sjeu aan je leven én veel nieuwe inzichten voor je talent.

 

Op de meest wonderlijke momenten borrelde mijn jaarthema op. Is er ruimte voor een feestje als daar geen enkele reden voor te verzinnen is? Dat is best een uitdaging. Maar toch: oefening baart kunst. Ik werd er steeds beter in. Tot ik deze week zelfs van het oppompen van mijn fietsband een feestje wist te maken. Met een vette knipoog van de beheerder van de fietsenstalling als beloning.

 

Het jaar is alweer bijna ten einde. Deze donkere dagen rond kerst en de jaarwisseling zijn perfect om even stil te staan bij het leven, terug te blikken op het afgelopen jaar, te leren van je ervaringen en vooral: je nieuw opgedane wijsheid te vieren! Dit is een mooi cadeau aan jezelf; de kers op de taart van 2018!

 

Doe je mee? Maak er gerust een feestje van. Je kunt het prima alleen doen, maar het kan ook leuk zijn om je inzichten met anderen te delen op Oudejaarsavond. Het gaat als volgt:

 

Variant A, voor in je eentje:

  1. Maak acht blanco kaartjes.
  2. Schrijf op elk kaartje een vraag aan jezelf over het afgelopen jaar. Bijvoorbeeld: welk moment zou je graag over doen? Wie was dit jaar de belangrijkste persoon voor je? Wat was je grootste uitdaging? Je beste les? Je grootste frustratie? Je grootste reden voor dankbaarheid? Je kunt het zo diepzinnig of luchtig maken als je zelf wilt.
  3. Leg de kaartjes op z’n kop en trek in de periode van 24 tot 31 december elke dag een nieuwe kaart.
  4. Alle antwoorden die op die dag bij je opkomen schrijf je op.
  5. Op 31 december leg je al je antwoorden bij elkaar en vat je je belangrijkste wijsheid van 2018 in één zin samen.

 

Variant B, voor Oudejaarsavond, samen met anderen:

  1. Maak een heleboel blanco kaarten.
  2. Ieder schrijft een aantal vragen op de kaarten (één vraag per kaart).
  3. Leg de kaarten ondersteboven op een stapel.
  4. Om de beurt trekt iemand een kaart en geeft daar zo goed mogelijk antwoord op.
  5. Als de vragen op zijn (of als de klok bijna 12 uur slaat), vat ieder zijn belangrijkste wijsheid van 2018 in één zin samen.

 

En neem vooral de kans waar om in januari weer een heerlijk nieuw jaarthema voor 2019 vast te stellen.

 

Veel plezier en fijne feestdagen toegewenst!

Yvette van Dok
Co-Motion Consult