Talentblog 97 Eindsprint is een talentfeestje

Eindsprint is een talentfeestje

Het is al november. Het jaar loopt op zijn einde. En daarmee misschien ook een aantal van je initiatieven of projecten. In sommige gevallen is dit bloedspannend. Want wat ligt er aan die finish? Is het wat je ervan had verwacht? Je hebt nog een paar weken voor de eindsprint. Wie weet wat er nog kan gebeuren. Alle talent aan dek!


Kan je project, wens of voornemen nog wel een boost gebruiken? Weet dan dat er juist in deze laatste fase van het jaar nog veel kan gebeuren. Dit vraagt wel de volle inzet van je talent. Nu komt het erop aan! Hierbij wat aanwijzingen voor een succesvolle eindsprint.

 

Talenttips

  1. Begin elke ochtend met het helder voor je zien van wat je dit jaar nog voor elkaar wilt krijgen. Die nieuwe baan? Een goede relatie? Een mooi project? Een ander huis? Meer ontspanning? Het maakt niet uit wat het is. Als het beeld voor jezelf maar zo klaar als een klontje is.
  2. Wees vervolgens alert op al je ingevingen van die dag. Er zit veel talent in een ingeving. Dit kan een idee zijn dat zomaar in je opkomt, een naam die je te binnen schiet, een telefoontje dat je nú direct kunt plegen. Houd je oren en ogen open. Naar wat er in de buitenwereld voorbij komt aan kansen, en vooral naar wat er in jezelf omhoog borrelt.
  3. Zodra je een ingeving hebt: ga over tot actie. Aarzel niet. Heb het lef om te doen wat in je opkomt. Is het raar of ongewoon? Dat maakt niet uit. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt.
  4. Tot slot: het is fijn om iemand dagelijks of wekelijks een kort bericht te sturen van het wel en wee rond je acties. Dat houdt jezelf scherp. En wat talentvolle bemoediging van een ander kan helemaal geen kwaad.

Talentfeestje!

Wil je weten wat mijn eigen eindsprint is? Die gaat in volle vaart naar Talentmail nummer 100. Dat wordt reden voor een Talentfeestje!

Veel succes met je eigen eindsprint. En vergeet niet om er een feestelijk slot aan vast te knopen!

Hartelijke groet,
Yvette van Dok
Co-Motion Consult