Talentblog 85 Ta-lente kriebels

Ta-lente kriebels

 

Het is lente, officieel al een week. De vogels hebben hun drukste tijd van het jaar en de natuur explodeert. Tijd voor flinke scheut lente-energie voor je talent. Hierbij een paar vreugdevolle ingrediënten.

 

Grote schoonmaak
Vroeger werden de kasten naar voren geschoven, de muren gewit, gordijnen gewassen, dekbedden uitgehangen. Tijd voor een lekkere voorjaarsbeurt voor je huis. Nu hoef je natuurlijk niet te overdrijven, maar… bij lente-energie hoort licht en ruimte voor nieuwe dingen. Ook fysiek.

Dus kijk eens met je talentogen naar je werkplek. Puilt je boekenkast uit? Stapels papieren die de tafel vullen? Snel erdoorheen, ordenen, opruimen of… weg ermee! En dan genieten van de lichtheid van de leegte.

 

Nieuwe contacten
De lente is een mooie tijd voor een nieuwe liefde. Of om een oude vriendschap nieuw leven in te blazen. Wie is je beste lentekandidaat voor een zonnige afspraak? Denk niet te lang na, zoek snel contact.

 

Vogelmeditatie
Het gekwetter is niet van de lucht. Vogels zijn het hele jaar niet zo druk als in dit seizoen. Pure levensvreugde. Het is heerlijk om dit echt tot je te laten doordringen met een vogelmeditatie. Dit kan de hele dag door. Maar vooral ’s ochtends vroeg of tegen de avond zijn perfecte momenten. Het gaat als volgt:

  • Ga ergens zitten of staan waar je de vogels goed hoort
    Sluit je ogen en luister aandachtig naar het orkest om je heen
  • Kies vervolgens het geluid van één vogel uit. En vestig daar zo lang mogelijk je aandacht op. Als de vogel van plek verwisselt probeer je hem te blijven volgen.
    Misschien is er wel een andere vogel die reageert. Richt dan je aandacht op hun bijzondere duet
  • Breng op een gegeven moment je aandacht weer terug naar het geluid van alle vogels en bedank ze voor hun heerlijke concert.

Maakt je talent een vreugdesprongetje van al deze heerlijke acties? Doe het dan gerust nog een keer.

 

Fijne lente!

Hartelijke groet,

Yvette van Dok

Co-Motion Consult