Talentblog 75 Talent maakt vrienden

TALENT MAAKT VRIENDEN

 

Het kennen van je eigen talent doet iets met je. En niet alleen met jou. Ook als je het talent van de ander leert kennen gebeurt er iets. De chemie van de relatie verandert als twee talenten met elkaar kennismaken. Vriendschap kan dan zomaar ontstaan. 

 

Natalia kwam vol enthousiasme binnen en begroette Tamar zo warm dat het leek alsof ze al jaren vrienden waren. Was dat ook zo? Even checken… Nee, dat bleek helemaal niet het geval. Ze hadden elkaar zeven maanden geleden ontmoet op de eerste dag van ons Briljante Onderneemster-programma in Georgië. En hadden een click.

 

Lia heeft met haar goed lopende transportbedrijf een voorbeeldfunctie voor de andere Georgische onderneemsters. Toch is dat niet wat haar zo geliefd maakt. Met haar talent ‘make people feel happy’ heeft ze ieders hart veroverd. Zij weet elke keer weer zo goed de juiste snaar bij de ander te raken; iemand op te beuren met een mooi gedicht, een sterk zakelijk advies te geven of een verjaardagsfeestje voor een collega-onderneemsters te organiseren.

 

Vriendschap gaat niet alleen over talent. Het gaat ook over draken. ‘Huh, gewoon vertellen waar ik niet goed in ben? Ik schaam me dood’, reageert menig deelneemster aan het begin van het programma. Ze ontdekken dat het tegendeel waar is. Het blijkt een opluchting om niet de enige te zijn met een ‘gebrek’. Sterker nog, anderen kunnen je hierbij helpen!

 

Elkaars talent serieus nemen en speels omgaan met de draken zijn geweldige ingrediënten voor een open relatie en spontane feedback aan elkaar. Dan ontstaat er verbondenheid en vertrouwen, humor en ontspanning. Het doel is dan nog steeds de bedrijfsontwikkeling, maar, met vrienden om je heen werkt het toch een stuk gemakkelijker.

 

Talenttips
Laten we de komende week de Talentchallenge doen. Heel simpel:

  • Blok de komende week: van 15 t/m 22 oktober
  • Voer met zoveel mogelijk mensen (en minstens 5) een gesprekje over hun talent én hun draak
  • Schroom niet om ook jezelf bloot te geven
  • En stel vast wat er verandert in jullie relatie.

 

Veel plezier!

Yvette van Dok
Co-Motion Consult