Talentblog 122 Talentleerschool 2021

TALENTLEERSCHOOL 2021

Een nieuw jaar met nieuwe kansen! En… Met genoeg uitdagingen, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Hoe kun je van 2021 het best een talentvol jaar maken? Het antwoord is simpel: blijf leren!

Leren is niet moeilijk. Je hoeft er ook niet ver voor te zoeken: het dagelijks leven biedt ontelbare leermomenten. De kunst is om deze momenten te zien en om ze te benutten voor het vergroten van kennis over je talent. En over je draak. Ofwel: creëer je je eigen leerschool 2021!

Verwijt wordt leren
Hoe vaak schieten we in zelfverwijt als iets niet loopt zoals je wilt? ‘Had ik maar…’ of ‘Ik zou liever...’ Deze negatieve gedachtestroom omtoveren tot een leermoment is best lastig, maar het kan gelukkig wel!

Eén draak
Je belangrijkste houvast in deze talentleerschool? Dat is om helder te krijgen welke draak dit jaar voor jou centraal staat. Welk gedrag of welke overtuiging van jezelf zit je nu het meest in de weg? Zet die op nummer 1. Let op: kies echt maar één draak, want je kunt niet alles tegelijk. Besef dat ‘niet kiezen’ al een voorbeeld is van je eigen drakengedrag.

Het voordeel van het erkennen van die ene draak is dat je vanaf nu elk draakmoment kunt markeren als een leerkans. Zelfverwijt is niet langer nodig. Kijk met begrip voor jezelf naar de situatie en je gedrag. Concludeer welke les je daaruit oppikt en vergeet de rest. Op naar het volgende moment!

Uitdaging voor je talent
Talent houdt van uitdaging. Ook hierin geldt: een stap tegelijk. Dus, kies ook welke uitdaging je dit jaar met je talent wilt aangaan. Waarin wil je je talent dit jaar meer bekwamen? Stel dit vast. En bedenk vervolgens hoe je dit realiseert. Leuk, uitdagend en inspirerend. Iets waar je echt zin in hebt.

Talenttips
Heb je je draak voor dit jaar gekozen? En heb je de uitdaging voor je talent in het vizier? Richt dan je eigen leerschool 2021 als volgt in:

  • Leg een boekje naast je bed. Noteer je draak- en talentuitdaging voor dit jaar.
  • Schrijf elke avond één trefwoord op van het beste leermoment van die dag, over je talent of over je draak.

Ontdek hoe je wijsheid zich heel simpel opbouwt in 365 dagen.

Geniet van het leren!

Hartelijke groet,
Yvette van Dok
Co-Motion Consult

Ps. En vind je het fijn om samen met anderen op te trekken in je talentleerschool 2021? Neem dan even contact met me op. Leuk!