Talentblog 121 Duik naar de talentparels van 2020

DUIK NAAR DE TALENTPARELS VAN 2020

Dat 2020 een bizar jaar is, daar hoeven we het niet meer over te hebben. Wat interessanter is: wat heeft dit jaar opgeleverd voor je talent? Hierbij een heerlijke oefening voor een mooie afsluiting van 2020.

Voor sommigen is het een ware worsteling om deze lockdown goed door te komen. Hoe houd je deze periode toch licht en behapbaar? Om te beginnen met een mooie jaarafsluiting voor jezelf. Eentje waarvan je je talent laat gloeien.

Hoe doe je dat? Neem een paar uurtjes de tijd voor een duik in de warme opbrengst van dit bijzondere jaar.

Talentparels van 2020 opduiken
Maak een lijst van alles wat dit jaar je heeft gebracht. Wat heb je hiervoor nodig? Neem lekker de tijd, ga een eind wandelen of fietsen, maak je hoofd leeg en laat vervolgens binnenvallen wat er in je opkomt. Bij thuiskomst schrijf je snel op wat je allemaal hebt bedacht. Wees niet zuinig of bescheiden, maak je lijst lang en overvloedig.

  1. Bekijk je rijke oogst en selecteer de belangrijkste beslissing, gebeurtenis, verandering of vernieuwing van het jaar 2020.
  1. Bepaal vervolgens waarin dit besluit, deze gebeurtenis of verandering heeft bijgedragen aan de groei van je talent.
  1. Heb je al zin in deze duik naar de talentparels van 2020?
    Je kunt dit alleen doen, maar het is ook heel leuk om dit met anderen te delen.
    Vind je eigen manier, wees creatief en geniet van alles wat er aan het licht komt.

Mijn talentjaar 2020
Mijn allerbeste besluit van dit jaar? Dat is het besluit om de opleiding voor tennisleraar te volgen. Al dat thuiszitten en computeren werd me te eenzijdig; het is tegennatuurlijk voor iemand met het talent ‘mensen in beweging zetten’. Na drie maanden thuiswerken vroeg ik mij wanhopig af: ‘Wat wordt mijn Corona-survival-strategie?!’ Het kwartje viel in juli: tennistrainer worden! Als oudste deelneemster van de KNLTB-lesgroep maak ik nu mensen blij met een potje tennis. Dáár kikkert mijn talent ongelooflijk van op.

En waarin is mijn talent gegroeid? Nu beweegt mijn talent zich tussen zoomsessies met teamleiders in Nederland, ondernemers in Afrika en live trainingen met energieke tennisser in Utrecht. De variatie in mensen en werkvormen doet een flink beroep op mijn onuitputtelijke bron van creativiteit. Wat een verrukking voor mijn talent. Elke dag weer een nieuwe manier vinden om anderen in beweging te zetten! Heerlijk!

Natuurlijk ben ik benieuwd naar jouw talentparels. Wil je ze met me delen? Top! Ik zie ze graag tegemoet. Voor nu wens ik je heel fijne feestdagen!

Hartelijke groet
Yvette van Dok
Co-Motion Consult