Talentblog 113 Talent en de waan

TALENT EN DE WAAN

De waan van de dag. Waanzinnig eigenlijk, hoe we daarin opgeslokt kunnen worden. Je verkeert in de waan dat je effectief bezig bent. Maar, je talent heeft daar zo zijn eigen ideeën over.

Lekker wanen
Vakantie was dit jaar extra heerlijk. Ook dichterbij huis kon je prima het dagelijkse nieuws even uitschakelen. En je ver weg wanen van de rest van de wereld. Dat is een belangrijke functie van wanen. Je creëert een ideeënwereld die niet strookt met de realiteit, maar die in tijdelijke vorm wel vrije ruimte schept voor je talent; voor fantasie, creativiteit en rustig opladen.

Vakantieblik
Maar dan nu, net terug van vakantie, ligt de waan van de dag al op de loer? Voor je het weet zit je er weer middenin, hollend achter je feiten aan. Je frisse vakantieblik blijft maar een weekje goed… Gebruik die nú om je programma voor de komende maanden onder de loep te nemen.

Waanzinnig
Covid-19 zit voorlopig aan tafel. Hoe houdt je talent er plezier in? Bijzonder hoe één woord zowel ‘krankzinnig’ als ‘fantastisch’ kan uitdrukken. En, dat past dan weer goed bij talent. In de juiste dosering is het fantastisch, buitengewoon zelfs! Maar slaat je talent door, dan heeft niemand er wat aan. Waanzinnig toch?

Talenttips

De waan heeft zo zijn plussen en minnen. Gebruik je frisse net-terug-van-vakantie-blik om na te gaan:

  • wat voor jouw talent het belang is van het wanen. Hoe kun je deze vrije ideeënwereld een waardige plek geven in je leven?
  • welk onderwerp wil je niet onder ogen zien? En hou je jezelf in de waan dat het er niet is?   Beter zicht in een lastige kwestie schept ruimte voor een talentvolle oplossing. 
  • wanneer je wordt opgeslokt door de waan van de dag? Welke maatregel ga je structureel inbouwen om dit tegen te gaan?

Een waanzinnig talentvolle tijd toegewenst!

Hartelijke groet
Yvette van Dok
Co-Motion Consult