Talentblog 102 Switch van talentloos naar…Talentvol!

SWITCH VAN TALENTLOOS NAAR.....TALENTVOL!

 

Je talent popt regelmatig op. Meestal spontaan, vaak als je het niet in de gaten hebt. Het kan ook anders: daag jezelf uit om je talent doelbewust aan te zetten. Juist op de momenten dat je talent ver te zoeken is. Deze uitdaging is een geweldig groeimiddel voor je talent.

 

Je kent ze wel, die momenten waarop je talent ‘uit’ staat. Bijvoorbeeld:

  • Een klus waar je als een berg tegenop zit
  • Een ontmoeting met een moeilijke collega
  • Een vergadering waarbij je denkt ‘ik zit mijn tijd wel uit’
  • Een routinematige handeling die je saai vindt

 

Wat zou er gebeuren als je op zo’n moment niet wegzakt in talentloze balorigheid, maar je talent zou aanzetten? Gegarandeerd: dat levert je veel op. Aan levensvreugde, aan kwaliteit van je handeling en… aan nieuwe ruimte voor je talent.

 

Wat kun je doen om die inspiratieloze momenten talentvol te maken? De mogelijkheden zijn eindeloos. De kunst is om te ontdekken wat voor jou werkt. En om de moed te verzamelen om dit toe te passen.

 

Talenttips
Soepel de draai maken van talentloos naar talentvol vraagt om oefening. Het gaat elke dag om kleine acties, speldenprikjes, die je talent - alles bij elkaar - steeds meer ruimte geven. Het gaat als volgt:

  • Bekijk een week lang elke ochtend je agenda van die dag
  • Markeer één talentloos moment waarop je in ieder geval je talent wilt aanzetten
  • Bedenk ook hoe je dat gaat doen. Experimenteer, probeer uit wat bij je past. Wees mild voor jezelf over het resultaat. Je bent aan het leren
  • Laat je vervolgens niet afleiden door de waan van de dag, maar doe wat je je hebt voorgenomen

 

Dit klinkt heel simpel, maar dat is het niet. De verleiding om het toch niet te doen is groot. Betrek daarom iemand bij je plannetje. Vraag diegene om je aan te moedigen en koppel terug hoe het is gegaan. Dit maakt het lichter, leuker en het vergroot de kans op je succes enorm.

 

Succes! En veel plezier!

 

Hartelijke groet
Yvette van Dok

Co-Motion Consult